Netshopping

Fra storby til knapt så stor by

holbaek-by-skilt-foto-rolf-larsen

Der var engang Marvin Gaye sang “Wherever I lay my hat, that’s my home” (Nej, det var ikke Paul Young, der sang den oprindeligt, selvom hans version fra 1983 også er skøn med Pino Palladino på båndløs bas og det hele, den hører med i mit barndomssoundtrack).

Nå – men det der med at lægge hatten og tro at følelsen af “hjemme” indfinder sig prompte, den skal Gaye/Young længere ud på landet med. For når man ikke er flyttet sådan heeeelt på landet, men blot en times kørsel fra vores smukke hovedstad, så skal man altså lige bruge andre midler end en hat for at føle sig hjemme. En del af det med at falde til handler blandt andet om, hvad der er af muligheder rent praktisk.

Vi rykkede teltpælene fra Østerbro til Holbæk for 8 år siden. Fra stuelejlighed til murermestervilla. Fra larm til ro. Fra by til land. Nu er Holbæk jo ikke en lille flække, men en mellemstor by med rådhus, en go-cart bane, en svømmer, 10 privatskoler (slå dén Østerbro!!), Marina, spillesteder, butiksstrøg, caféer, biograf, 4 – F.I.R.E. motionscentre!!! osv.
Altså her er i grove træk præcis de samme muligheder for at udfolde sig kulturelt, motionsmæssigt mm. i forhold til at bo på Østerbro.
Men det er alligevel kommet bag på mig, hvor mange ting ved Østerbro/København jeg savner efter vi er rykket til 4300. Vi gik i flere år og savnede et sushi-sted, en bager, der bagte andet end frannere med birkes og som dame der elsker tøj og sko, savnede jeg butikker, der ikke var en del af en større kæde.

Men så skete der noget. Tilflytterne blev flere. Mange Københavnere. Jeg ved ikke, om det blot var tiden, der skulle arbejde for Holbæk eller om Københavnerne simpelthen selv tog initiativerne og åbnede sushi-biks, lex tøjbutikker og deli’er med brød grovere en groft.
Halleluja – nu har Holbæk, nuvel i mindre skala end Kbh, også sit at byde på.

Butikker som ELS, Christensen, Le Deli, Tango Delikatesser, Bischoff …
Her kan man pynte sig og blive mæt – jow tak!

Kom selv op og se!!!

 

Dette indlæg indeholder ingen affiliate links

 

Møs Blogmama

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Har du noget på hjerte - så SKRIV!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Netshopping