SIDSTE CHANCE-shop med rabatkode -40%

Jeff Buckley – 50 år

jeff_buckley_wallpaper_by_kenickie1984-d4jp057

Der er langt mellem talenter som Jeff Buckley, hvis du spørger mig. Det kan også være, at du spørger “hvem hulen er Jeff Buckley?”.
Til det kan jeg svare, at han var en af de mest enestående sangere jeg nogensinde har hørt. Derudover en fænomenal sangskriver.
I dag ville han været blevet 50 år.

Efter Buckley havde afsluttet sin tourné  med det anmelderroste debutalbum “Grace“i 1996, begyndte han at skrive på sit nye album kaldet ”My sweetheart the drunk”.
I 1997 flyttede han til Memphis, Tennessee, hvor han begyndte at optage sin demo på sin egen 4-spors båndoptager. Han hyrede et band og gik i studiet igen for at optage sit kommende album.
Den 29. maj 1997 da bandet ankom til Memphis, tog Buckley ud for at svømme i Wolf River Harbor med alt sit tøj på , mens han sang med på ”Whole Lotta Love” med Led Zeppelin, som kørte på den medbragte radio. En af Buckley’s roadies, Keith Foti, blev på land og han flyttede radioen og Jeff’s guitar væk fra en bølge, som blev skabt, da et skib sejlede forbi – og da han kiggede op var Jeff Buckley væk. Selv om en eftersøgning blev sat i gang og forsatte til langt ud på natten, var Jeff væk. Eftersøgningen blev afbrudt dagen efter pga. af dårligt vejr. En uge senere blev hans lig fundet af en turist. (fra Wikipedia).
Det er sørgeligt. Jeg skrev faktisk en sang om ham, der hedder “Wolf River” og det kan høres/streames/downloades på diverse musiktjenester ex. HER .

Jeff lavede udover sine egne fantastiske sange også et cover af Leonard Cohens “Halleluja”. Den kan godt trække en tåre frem i øjnekrogen.. Lyt selv.

Derudover er der denne fine dokumentar:

TILLYKKE JEFF – må der være smuk musik, hvor du er lige nu Billedresultat for heart

Møs Blogmama

1 kommentar

Har du noget på hjerte - så SKRIV!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SIDSTE CHANCE-shop med rabatkode -40%